Kringloop Charlois

Kringloop Charlois is de website van de kringloopwinkel van stadsdeel Charlois. Lees hier alles over het kringloopcentrum van Charlois en Kringloop Rotterdam.

Wat is Charlois?

Charlois is een stadsdeel. Officieel is het ook een bestuurscommissiegebied en wijk.  Het stadsdeel is gelegen op de zuidelijke Maasoever in de gemeente Rotterdam. De uitspraak is ” Sjaarloos” . Tot 2014 was het een deelgemeente, daarna kreeg het de status van ‘bestuurscommissiegebied’. Op 1 januari 2012 telde Charlois 64.320 inwoners op een oppervlakte van 10,00 km²  volgens Wikipedia.  Charlois kan worden opgedeeld in de volgende wijken: Carnisse, Heijplaat, Oud-Charlois, Pendrecht, Tarwewijk, Wielewaal, Zuidwijk, Zuidplein.

Wat doet Kringloop Charlois?

Kringloop Charlois

Kringloop Charlois

Kringloop Charlois verzamelt bruikbare spullen om die goedkoop aan te bieden aan wie het kan gebruiken. Zo bevorderen we hergebruik van materialen en helpen we mensen in economisch moeilijke tijden. Een kringloopwinkel verkoopt tweedehands spullen, maar is geen tweedehands winkel. Het verschil is dat tweedehands winkels spullen inkopen en verkopen, een kringloopwinkel ontvangt gratis spullen.

U kunt Kringloop Charlois bellen voor het laten ophalen van meubels. Ook is er een dienst voor het ontruimen van complete inboedels, inclusief oplevering van woningen. Via het contactformulier kunt u ons schrijven en/of bellen. U kunt ook langskomen bij onze vestiging in Charlois Rotterdam.

Overzicht diensten kringloopwinkel

  • Goedkoop aanbod meubels.
  • Meubels ophalen (en andere bruikbare spullen, zie ophaaldienst).
  • Ophalen van inboedels (De inboedeldienst is gespecialiseerd in ontruimingen van de hele inboedel).

Heeft u nog vragen? Bel of schrijf ons. U kunt ons ook bezoeken. Kringloopwinkel Charlois staat voor u klaar. Zie het contactformulier voor meer informatie.

Bedankt voor het kiezen voor kringloop!

  • Dankzij kringloop kunnen mensen met financiële problemen toch aan de basisuitrusting voor hun woning komen.
  • Dankzij kringloop is er minder vraag naar producten, en hoeven we minder te produceren. Zo verkleinen we met z’n allen de ecologische voetafdruk.