Kringloop Hillegersberg-Schiebroek

Kringloop Hillegersberg-Schiebroek is de website van de kringloopwinkel van stadsdeel Hillegersberg-Schiebroek. Lees hier alles over het kringloopcentrum van Hillegersberg-Schiebroek en Kringloop Rotterdam. Ook vindt u informatie over onze diensten. De kringloop is geen tweedehands winkel. Het grote verschil is dat een tweedehands winkel spullen inkoopt. Een kringloopwinkel doet dat niet. Wij krijgen spullen. Daarom kunnen we die goedkoop aanbieden. De kringloop helpt mensen en het milieu. Bedankt voor het kiezen voor kringloop! Help mee minder afval te maken. Deel met uw wijk. Laat oude meubels ophalen. De ophaaldienst van de kringloop staat voor u klaar. We hebben ook een marktplaats om spullen te delen.

Wat is Hillegersberg-Schiebroek?

Hillegersberg-Schiebroek is een stadsdeel in het noorden van Rotterdam. Tot 1941 waren Hillegersberg en Schiebroek zelfstandige gemeenten. Hillegersberg-Schiebroek kan worden opgedeeld ineen aantal wijken:

 • Oud-Hillegersberg: de oudste woonkern in het stadsdeel
 • 110-Morgen: ontstaan in de vijftiger jaren. De naam verwijst naar de grootte van de oppervlakte van de polder.
 • Kleiwegkwartier: met veel woningen uit de jaren 1920-1930.
 • Molenlaankwartier: bestaat vooral uit naoorlogse eengezinswoningen.
 • Terbregge: een oudere kern aan weerszijden van de Rotte (Terbregge dankt zijn naam aan de brug over de Rotte) en een nieuw gedeelte dat in 2005 gereed kwam: Nieuw Terbregge.
 • Schiebroek: een moderne woonwijk, gelegen in de gelijknamige polder, ooit opgezet als tuinstad.

Wat doet Kringloop Hillegersberg-Schiebroek?

Kringloop Hillegersberg-Schiebroek

Kringloop Hillegersberg-Schiebroek

Kringloop Hillegersberg-Schiebroek verzamelt bruikbare spullen om die goedkoop aan te bieden aan wie het kan gebruiken. Zo bevorderen we hergebruik van materialen en helpen we mensen in economisch moeilijke tijden. Een kringloopwinkel verkoopt tweedehands spullen, maar is geen tweedehands winkel. Het verschil is dat tweedehands winkels spullen inkopen en verkopen, een kringloopwinkel ontvangt gratis spullen.

U kunt Kringloop Hillegersberg-Schiebroek bellen voor het laten ophalen van meubels. Ook is er een dienst voor het ontruimen van complete inboedels, inclusief oplevering van woningen. Via het contactformulier kunt u ons schrijven en/of bellen. U kunt ook langskomen bij onze vestiging in Hillegersberg-Schiebroek Rotterdam.

Overzicht diensten kringloopwinkel

 • Goedkoop aanbod meubels.
 • Meubels ophalen (en andere bruikbare spullen, zie ophaaldienst).
 • Ophalen van inboedels (De inboedeldienst is gespecialiseerd in ontruimingen van de hele inboedel).

Heeft u nog vragen? Bel of schrijf ons. U kunt ons ook bezoeken. Kringloopwinkel Hillegersberg-Schiebroek staat voor u klaar. Zie het contactformulier voor meer informatie.

Bedankt voor het kiezen voor kringloop!

 • Dankzij kringloop kunnen mensen met financiële problemen toch aan de basisuitrusting voor hun woning komen.
 • Dankzij kringloop is er minder vraag naar producten, en hoeven we minder te produceren. Zo verkleinen we met z’n allen de ecologische voetafdruk.