Kringloop Rotterdam-Noord

Kringloop Rotterdam-Noord is de website van de kringloopwinkel van stadsdeel Rotterdam-Noord. Lees hier alles over het kringloopcentrum van Rotterdam-Noord en Kringloop Rotterdam. Lees meer over kringloop. De kringloop doet meer. Deel met je wijk.

Wat is Rotterdam-Noord?

Rotterdam-Noord is een stadsdeel. Het oudste deel van Rotterdam-Noord dat als woonwijk voor Rotterdam is opgezet is het Oude Noorden, dat in 1870 werd gebouwd. Het Oude Noorden behoorde tot de negentiende eeuw tot de ambachtsheerlijkheid Blommersdijk. Het is een typische woonwijk die bestemd was om de overvolle binnenstad van Rotterdam te ontlasten. Van dit district bestaat er nog steeds veel architectuur van nog voor de Eerste en Tweede Wereldoorlog. De Blijdorpse polder was tot 1150 veelal een veenachtige gebied en was grotendeels onbewoond en deels nog buitendijks, waardoor regelmatig overstromingen plaatsvonden. Door het graven van de Rotterdamse Schie in 1344 ontstonden er twee polders: de Blijdorpse polder en de Bergpolder.

De Rotterdamse Schie liep waar nu de Stadhoudersweg en de Schiekade lopen. Het gebied maakte deel uit van de zelfstandige gemeente Overschie. Rotterdam-Noord kan worden opgedeeld in de volgende wijken: Liskwartier, Oude Noorden, Agniesebuurt, Provenierswijk, Blijdorp met de gelijknamige dierentuin, Blijdorpse polder, en Bergpolder.

Wat doet Kringloop Rotterdam-Noord?

Kringloop Rotterdam-Noord

Kringloop Rotterdam-Noord

Kringloop Rotterdam-Noord verzamelt bruikbare spullen om die goedkoop aan te bieden aan wie het kan gebruiken. Zo bevorderen we hergebruik van materialen en helpen we mensen in economisch moeilijke tijden. Een kringloopwinkel verkoopt tweedehands spullen, maar is geen tweedehands winkel. Het verschil is dat tweedehands winkels spullen inkopen en verkopen, een kringloopwinkel ontvangt gratis spullen.

U kunt Kringloop Rotterdam-Noord bellen voor het laten ophalen van meubels. Ook is er een dienst voor het ontruimen van complete inboedels, inclusief oplevering van woningen. Via het contactformulier kunt u ons schrijven en/of bellen. U kunt ook langskomen bij onze vestiging in Rotterdam-Noord.

Overzicht diensten kringloopwinkel

  • Goedkoop aanbod meubels.
  • Meubels ophalen (en andere bruikbare spullen, zie ophaaldienst).
  • Ophalen van inboedels (De inboedeldienst is gespecialiseerd in ontruimingen van de hele inboedel).

Heeft u nog vragen? Bel of schrijf ons. U kunt ons ook bezoeken. Kringloopwinkel Rotterdam-Noord staat voor u klaar. Zie het contactformulier voor meer informatie.

Bedankt voor het kiezen voor kringloop!

  • Dankzij kringloop kunnen mensen met financiële problemen toch aan de basisuitrusting voor hun woning komen.
  • Dankzij kringloop is er minder vraag naar producten, en hoeven we minder te produceren. Zo verkleinen we met z’n allen de ecologische voetafdruk.